Beredskapssjef presenterer i Samvirkesenteret
En sørkoreansk delegasjon var på besøk i Samvirkesenteret i Samfunnssikkerhetens hus fredag
Bilde: Mathias Vestly

Fra Sør-Korea for å lære om Samfunnssikkerhetens hus

En delegasjon fra Sør-Korea var fredag på besøk i Samfunnssikkerhetens hus for å høre hvordan Bergen kommune organiserer arbeidet med beredskap.

Delegasjonen på rundt 25 stykker er fra distriktet Seocho i Seoul i Sør-Korea. Distriktet Seocho er et av de 25 distriktene i Seoul med 410 000 innbyggere. De skal besøke forskjellige byer i  Norge, Sverige og Finland. 

Nysgjerrige på beredskapen i Bergen

De har hørt om at Bergen kommune nylig har åpnet Samfunnssikkerhetens hus og er nysgjerrig hvordan Bergen kommune arbeider med beredskap.       

Samvirkesenteret i Samfunnssikkerhetens hus får mye besøk fra inn- og utland.  I tillegg får vi jevnlig besøk fra offentlige beredskapsaktører og frivillige organisasjoner. Beredskapssjef Rune Bratland ønsker å prioritere disse besøkene for å fortsette å bygge og vedlikeholde gode relasjoner.

Vil dele kunnskap

-Vi ønsker å dele våre erfaringer med andre, samtidig som vi vil hente inspirasjon fra andres tilnærming til beredskapsløsninger og samvirke. For at vi skal kunne jobbe sammen med andre aktører, må vi dele kunnskap og erfaringer. Ved at vi lærer hverandre å kjenne i fredstid, er det lettere å samarbeide i kriser, sier Rune Bratland.